Långsiktigt Strukturerad

Många gånger har jag stött på säljchefer som (under viss press) utan större planering dragit igång nya säljaktiviteter, som t.ex. besöksbokning. Detta ”jojo-sätt” att arbeta har dock sina nackdelar, framförallt sliter det på personalen, men det är heller inget bra sätt att bearbeta marknaden. Man får oftast inte tillbaka satsade resurser, men man har ju ”gjort något”.

Jag läste nyligen en mycket intressant bok om hur man kan använda sociala medier i sin marknadsföring, den heter Social Media Marketing av Jennifer Abernethy (Den ingår i serien ”The complete idiot´s guide…). Flera gånger poängterar författaren hur viktigt det är att ha rätt ”mindset” och hur viktigt det är att tänka långsiktigt.

Jag hävdar att exakt samma sak gäller i traditionellt försäljningsarbete! Visst många jobbar både strukturerat och långsiktigt, men allt för många gör det inte. När det gäller t.ex. kundprospekteringsarbetet, så mår det mycket bättre av att hanteras långsiktigt och strukturerat.

Det är exakt så vi på Moxy Marketing & Research resonerar och jobbar. Vi eftersträvar inte snabba segrar, utan vill jobba strukturerat och långsiktigt, för att uthålligt kunna leverera affärsnyttig information och verkligt intressanta affärsleads. Jag kallar det till och med långsiktigt strukturerad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *